Zachte contactlenzenZachte Contactlenzen ZIEN Optiek Putten

De zachte contactlens is dankzij zijn hoge draagcomfort de meest gedragen contactlens in de wereld. Dankzij het materiaal waarvan de zachte contactlenzen gemaakt worden zijn de contactlenzen erg soepel. Daardoor is de gewenning snel en makkelijk.

De meest gedragen type lenzen zijn de maandlenzen. Deze lenzen worden na 30 dagen dagelijks gedragen te hebben vervangen voor twee frisse nieuwe lenzen. Daarnaast zijn er nog twee wekelijkse contactlenzen en daglenzen, welke je elke 14 dagen of elke dag vervangt. Door de snelle vervanging van de contactlens blijft het comfort van contactlens dragen hoog en is het ook goed voor de gezondheid van het oog vanwege de hygiëne.
De zachte contactlenzen zijn er in verschillende typen. Zo zijn er multifocale lenzen, cilindrische lenzen en asferische lenzen.

Door nieuwe technieken bij zachte lenzen is het dragen van contactlenzen nog veiliger geworden. Nieuwe materialen als het Silicone Hydrogel materiaal zorgt voor een hoge zuurstof doorlatendheid. Het materiaal laat 7 keer zoveel zuurstof door ten opzichte van een traditionele zachte contactlens.

Bent u benieuwd of u geschikt bent voor het dragen van zachte contactlenzen?

Kom langs


Lees hier meer over de verschillende soorten contactlenzen

Open WhatsApp
1
Kunnen wij u misschien helpen?
Hallo,
Waar kunnen we u mee helpen?