Staar onderzoekStaar ZIEN Optiek Putten

Staar is één van de bekendste oogziekten die in de wereld voorkomt. Staar (cataract) is het vertroebelen van de ooglens (zie afbeelding).

Meestal komt dit op latere leeftijd voor, omdat de vertroebeling het gevolg is van het verouderen van de ooglens. Dit gaat heel geleidelijk, zodat u er niet snel erg in heeft. Er zijn echter ook mensen die staar al op eerdere leeftijd ontwikkelen. Ook zijn er kinderen die met een aangeboren vorm rondlopen. De oorzaak zit hem dan uiteraard niet in de veroudering van de lens, maar in een erfelijke of een verworven oorzaak.

Tijdens het onderzoek van ZIEN Optiek en Optometrie kijken we naar de sterkte en de gezichtsscherpte. Wanneer de gezichtsscherpte dalende is de afgelopen jaren, kan het zijn dat de ooglens troebel is. Wanneer we elke 2 jaar een oogmeting afnemen kunnen we dat precies bijhouden in ons systeem. Ook meten we de oogdruk. Met behulp van een pupil vergrotende druppel kijken we naar de ooglens en beoordelen deze.

Aan het einde van het onderzoek nemen we met u de resultaten door en geven we u advies. Het is niet altijd dat wanneer u staar heeft, dat u gelijk naar de oogarts hoeft.

Wilt u een keer uw ogen laten onderzoeken?
Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een onderzoek.

Maak hier een afspraak


Open WhatsApp
1
Kunnen wij u misschien helpen?
Hallo,
Waar kunnen we u mee helpen?