Staar onderzoekStaar ZIEN Optiek Putten

Staar is één van de bekendste oogziekten die in de wereld voorkomt. Staar (cataract) is het vertroebelen van de ooglens (zie afbeelding).

Meestal komt dit op latere leeftijd voor, omdat de vertroebeling het gevolg is van het verouderen van de ooglens. Dit gaat heel geleidelijk, zodat je er niet snel erg in hebt. Er zijn echter ook mensen die staar al op eerdere leeftijd ontwikkelen. Ook zijn er kinderen die met een aangeboren vorm rondlopen. De oorzaak zit hem dan uiteraard niet in de veroudering van de lens, maar in een erfelijke of een verworven oorzaak.

Onderzoek
Tijdens het onderzoek van ZIEN Optiek en Optometrie kijken we naar de sterkte en de gezichtsscherpte. Wanneer de gezichtsscherpte dalende is de afgelopen jaren, kan het zijn dat de ooglens troebel is. Wanneer we elke 2 jaar een oogmeting afnemen kunnen we dat precies bijhouden in ons systeem. Ook meten we de oogdruk. Met behulp van een pupil vergrotende druppel kijken we naar de ooglens en beoordelen deze.

Aan het einde van het onderzoek nemen we de resultaten met je door en geven we je advies. Het is niet altijd dat wanneer je staar hebt, dat je gelijk naar de oogarts hoeft.

Wil je een keer je ogen laten onderzoeken?

Open WhatsApp
1
Kunnen wij u misschien helpen?
Hallo,
Waar kunnen we u mee helpen?