NachtlenzenNachtlenzen ZIEN Optiek Putten

Nachtlenzen zijn contactlenzen die je draagt tijdens het slapen. De contactlenzen corrigeren je ogen terwijl je slaapt. Deze speciaal ontworpen contactlens is een harde, hoog zuurstofdoorlatende contactlens die een speciale vorm heeft. Hierdoor is het mogelijk om overdag scherp te zien zonder bril of contactlenzen.

Voordelen van de nachtlens:

  • Ten eerste heb je overdag het hoogste comfort;
  • Daarnaast geen last van droge ogen door contactlenzen of droog aanvoelende lenzen;
  • Ook nooit een stofje achter de lens;
  • Je hebt minder last van allergie;
  • Bovendien is de nachtlens een veilig alternatief voor laserbehandeling.

De nachtlens is gemaakt van een zeer hoog zuurstofdoorlatend materiaal. Dit is voor het hoornvlies bij gesloten ogen noodzakelijk. Het probleemloos dragen van deze lenzen is alleen mogelijk wanneer de lens minimaal eens per jaar wordt vernieuwd.

Niet alleen de sterkte van je huidige correctie is belangrijk om te bepalen of je ogen geschikt zijn voor deze lenzen. Ook een uitvoerig oogonderzoek, vooral gericht op de conditie en de vorm van het hoornvlies, is bepalend. Hierbij wordt o.a. gebruik gemaakt van een moderne gecomputeriseerde apparatuur waarbij een foto van het van het hoornvlies wordt gemaakt. Het hoornvlies wordt tot in de kleinste detail in kaart gebracht.

Na het aanmeten van deze lenzen zullen we je ogen en de veranderingen nauwkeurig volgen. Het is dan ook zeer belangrijk meerdere vervolgafspraken te maken. De eerste controle zal plaatsvinden na de eerste nacht dragen. Vervolgens na 1 week, 3 weken, 6 weken (evaluatie) en verder indien nodig. Ook na deze gewenningsperiode blijven de ogen iedere 3 maanden scherp gecontroleerd worden.

Ben je benieuwd of je geschikt bent voor het dragen van nachtlenzen?

Open WhatsApp
1
Kunnen wij u misschien helpen?
Hallo,
Waar kunnen we u mee helpen?