NachtlenzenNachtlenzen ZIEN Optiek Putten

Nachtlenzen zijn contactlenzen die je draagt tijdens het slapen. Terwijl je slaapt corrigeren de lenzen je  ogen.  Deze speciaal ontworpen contactlens is harde, hoog zuurstofdoorlatende contactlens die een speciale vorm heeft. Hierdoor is het mogelijk om overdag scherp te zien zonder bril of contactlenzen.

Voordelen van de nachtlens:

  • Overdag het hoogste comfort;
  • Geen droge ogen of droog aanvoelende lenzen;
  • Nooit een stofje achter de lens;
  • Minder last van allergie;
  • Veilig alternatief voor laserbehandeling.

De nachtlens wordt gemaakt van een zeer hoog zuurstofdoorlatend materiaal, welke voor het hoornvlies bij gesloten ogen noodzakelijk is. Het probleemloos dragen van deze lenzen is alleen mogelijk wanneer de lens minimaal eens per jaar wordt vernieuwd.

Niet alleen de sterkte van je huidige correctie is belangrijk om te bepalen of je ogen geschikt zijn voor deze lenzen. Een uitvoerig oogonderzoek, vooral gericht op de conditie en de vorm van het hoornvlies, is bepalend. Hierbij wordt o.a. gebruik gemaakt van een moderne gecomputeriseerde apparatuur waarbij een foto van het van het hoornvlies wordt gemaakt. Het hoornvlies wordt tot in de kleinste detail in kaart gebracht.

Na het aanmeten van deze lenzen zullen je ogen en de veranderingen nauwkeurig gevolgd worden. Het is dan ook zeer belangrijk meerdere vervolgafspraken te maken. De eerste controle zal plaatsvinden na de eerste nacht dragen. Vervolgens na 1 week, 3 weken, 6 weken (evaluatie) en verder indien nodig. Na deze gewenningsperiode blijven de ogen iedere 3 maanden scherp gecontroleerd worden.

Ben je benieuwd of je geschikt bent voor het dragen van nachtlenzen? 

Benieuwd naar nachtlenzen?

Lees hier meer over de verschillende soorten contactlenzen

Open WhatsApp
1
Kunnen wij u misschien helpen?
Hallo,
Waar kunnen we u mee helpen?