Multifocale glazenMultifocale glazen bij ZIEN Optiek Putten

Multifocale glazen zijn glazen welke zijn opgebouwd uit verschillende sterktes. Dichtbij, de middellange afstand en de veraf afstand. Het sterkte verloop van deze glazen loopt vloeiend in elkaar over. Zo zijn er geen hinderlijke overgangen. Multifocale glazen kunnen onder andere gebruikt worden voor lezen, smartphone, tablet, televisie en autorijden. Goed zicht op alle afstanden. Het wisselen tussen een veraf bril en een leesbril is hierdoor niet meer nodig.

De verschillende sterktes zijn onzichtbaar in het glas verwerkt. Dit geeft een natuurlijk uiterlijk van de bril. Er zijn geen belemmeringen wanneer er naar de ogen gekeken wordt. De glazen zijn niet van een gewone enkelvoudige bril te onderscheiden.

Tussen de leeftijd 40 – 45 jaar neemt de elasticiteit van de ooglens af. De ooglens kan daardoor niet meer optimaal instellen op verschillende afstanden. De eerste tekenen zijn dat je het leeswerk wat verder af moet houden. Wie dan een leesbril niet voortdurend op en af wil zetten of steeds moet wisselen tussen verschillende brillen, kan geadviseerd worden om over te stappen op een multifocale bril.

Multifocale glazen zijn er verschillende soorten. Het glas bestaat uit een veraf gedeelte wat langzaam overloopt naar nabij. Aan de zijkant van de glazen zit vertekening waardoor er een bepaald gedeelte van het glas scherp zicht geeft. Hoe beter de kwaliteit van het glas is, hoe groter de gebieden zijn in het glas die scherp zicht geven. Met de Nikon Ultimate brillenglazen is de vertekening verwaarloosbaar waardoor de drager volledige vrijheid in het zicht heeft.

Scherp zicht op alle afstanden. Dat doe je met multifocale brillen glazen.

Kom langs

 

Open WhatsApp
1
Kunnen wij u misschien helpen?
Hallo,
Waar kunnen we u mee helpen?