Goed voor OgenGoed voor Ogen Zien Optiek Putten

Worteltjes eten is gezond voor mijn ogen? Wie kent het verhaal niet.
En gezond eten is goed voor ogen, dat is een feit.

Een uitgebreid onderzoek uit 2013 is vastgesteld dat gezonde voeding essentieel is voor gezonde ogen en dus goed zicht. Voedingsstoffen als zeaxanthine, luteïne, zink, Vitamine A, C en E en omega3-vetzuren zorgen dat uw ogen in een betere conditie blijven en zijn ze beter bestand tegen schadelijke invloeden.
Zeaxanthine en luteïne zijn bijvoorbeeld heel belangrijk voor het netvlies. Zij werken in het lichaam als een antioxidant en verwijderen afvalstoffen uit het netvlies. Deze opruimers vindt u onder andere terug in oranje paprika, veldsla, broccoli en Goji-bessen. Omega 3-vetzuren houden de bloedvaatjes soepel en zijn daarbij belangrijk om droge ogen tegen te gaan. U vindt omega 3-vetzuren terug in bijvoorbeeld vette vis en walnoten.

Door het ouder worden uw ogen en invloeden van buitenaf, zoals de zon, voedsel en medicaties, gaat het zicht sowieso al achteruit en bij sommigen ontwikkelen zich zelfs oogziekten onder invloed van die veranderingen. Met bepaalde medicatie is dan de oogziekte wel stop te zetten maar helaas niet de oplossing. De schade die aan is gedaan in het oog zijn dan definitief en dus niet terug te draaien. De oplossing zit hem in de preventieve oogzorg. Wanneer het lichaam gezonde voedingsstoffen binnen krijgt, zal het lichaam dus ook het oog een betere weerstand hebben. Helaas, 100% voorkomen kunnen we deze processen in ons lichaam niet. Maar bewezen is wel dat verschillende voedingsstoffen naarmate we ouder worden minder goed in ons lichaam worden opgenomen.

Met verschillende heerlijke recepten kunt uw ogen in top conditie houden.

Als u last heeft van droge ogen of behoort tot de risicogroep voor oogziekten als macula degeneratie, cataract (staar) en glaucoom, dan kunt u baat hebben bij het aanpassen van uw voedingspatroon. En met de heerlijke recepten van Goed voor Ogen is dat zeker geen straf!

Kijk hier voor heerlijke recepten die ook nog goed zijn voor de ogen.

Zou u meer informatie willen over voedingsstoffen en de gezondheid van uw ogen?

Neem hier contact met ons op


Open WhatsApp
1
Kunnen wij u misschien helpen?
Hallo,
Waar kunnen we u mee helpen?