Glaucoom onderzoekGlaucoom bij ZIEN Optiek Putten

Glaucoom wordt nog wel eens (onterecht) “groene staar” genoemd. Het heeft niets met de vertroebeling van de ooglens te maken, maar er is schade aan de oogzenuw waardoor het gezichtsveld langzaam uitvalt.

Bij iedereen heerst er een bepaalde oogdruk als gevolg van een evenwicht van vocht dat inwendig in het oog wordt aangemaakt en weer wordt afgevoerd. Als de afvoer van dit vocht belemmerd/ verminderd is, dan gaat de druk stijgen. Deze hogere druk in het oog geeft problemen voor de zenuwvezels die in het netvlies zitten. Hierdoor gaan deze vezels langzamerhand afsterven en gaat men op een gegeven moment uitval van delen in het gezichtsveld krijgen.

Van een verhoogde oogdruk merkt u niets. Daardoor kan de schade aan de zenuwvezellaag in uw netvlies langzaam toenemen zonder dat u er erg in heeft. Vanaf een leeftijd van 40 jaar is er een grotere kans op een verhoogde oogdruk. Daarom is van belang om vanaf uw 40e jaar de oogdruk minimaal 1 keer per jaar te controleren. Glaucoom kan ook erfelijk zijn. Dus wanneer glaucoom bij u in de familie voorkomt, laat uw oogdruk dan eens opmeten.

Tijdens het glaucoom onderzoek meten we naast de oogdruk ook de dikte van uw hoornvlies. We kijken naar de oogzenuw achter in het oog of daar afwijkingen aan te zien zijn en we maken een foto van de oogzenuw zodat we deze kunnen vergelijken in de toekomst.

Wanneer u een keer uw ogen wilt laten onderzoeken op glaucoom?
Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een onderzoek.

Maak hier een afspraak


Open WhatsApp
1
Kunnen wij u misschien helpen?
Hallo,
Waar kunnen we u mee helpen?