Druppel oogmetingDruppel oogmeting bij ZIEN Optiek Putten

Bij een druppel oogmeting gebruiken we druppels waardoor de natuurlijke accommodatie (inspanning) van het oog tijdelijk wordt uitgeschakeld.

Dit onderzoek voeren we vaak uit bij kinderen en jongeren omdat deze groep zelf erg goed kan accommoderen (scherpstellen), waardoor een gewone oogmeting onbetrouwbaar kan zijn.

Gewoon bij ons in de praktijk
Voor een druppeloogmeting (cycloplegie) was het voorheen nodig om naar het ziekenhuis te gaan. Door onze opleiding en kennis als optometrist kunnen wij kinderen vanaf 6 jaar helpen en kan de druppeloogmeting gedaan worden bij ons in de winkel 5 dagen in de week. Dit scheelt reis- en wachttijd.

Bijeffecten
Het kan zijn dat de druppel wat hinder geeft met het kijken voor veraf en dichtbij. Daarnaast is het oog lichtgevoeliger doordat de pupil vergroot wordt. Het is aan te raden een zonnebril / petje mee te nemen. Dit effect is meestal binnen 1 dag uitgewerkt. We adviseren ook om na dit onderzoek niet zelf te gaan autorijden omdat het zicht verminderd kan zijn. Wanneer je met de auto komt, neem dan iemand mee.

Je krijgt uitgebreid advies over de bevindingen van het onderzoek.

Wanneer je een keer je ogen wilt laten onderzoeken met een druppel oogmeting?
Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een onderzoek.

Open WhatsApp
1
Kunnen wij u misschien helpen?
Hallo,
Waar kunnen we u mee helpen?