Diabetes onderzoekMedicamus

Uit onderzoek is gebleken dat een goede samenwerking en duidelijke werkafspraken tussen zorgverleners de kwaliteit van de zorg van diabetes verbeterd. ZIEN bij Wouter en Inge werkt samen met Medicamus Zorg B.V.

Bij ZIEN bij Wouter & Inge is een diabetisch screening
5 dagen in week mogelijk.

Diabetische retinopathieDoorsnede oog

Diabetische retinopathie (diabetes op de ogen) is een complicatie van suikerziekte die de ogen aantast. Suiker heeft namelijk de eigenschap de bloedvaten van het hele lichaam te verzwakken. Zo ook de bloedvaten in en rond het netvlies van het oog.

De functie van het netvlies is om binnenvallend licht om te zetten in elektrische stroompjes en het vervolgens via de oogzenuw door te geven aan de hersenen. Bij diabetische retinopathie raken de fijne bloedvaatjes in het netvlies beschadigd waardoor deze kunnen gaan bloeden of vocht kunnen gaan lekken. Indien het netvlies door deze bloedingen of lekkage beschadigd raakt, zijn de beelden die u ziet wazig.

Onderzoek

Diabetische retinopathie ontwikkelt zich geleidelijk. U merkt er zelf weinig van totdat het netvlies al sterk is aangetast. Een tijdige opsporing van diabetische retinopathie is uiteindelijk altijd de beste bescherming tegen de verslechtering van uw ogen. Het is daarom belangrijk uw ogen regelmatig te laten controleren. Bij ZIEN bij Wouter en Inge zal de optometrist onderzoek doen naar diabetische retinopathie. Dankzij geavanceerde apparatuur kunnen we naast een oogmeting, een foto maken van uw netvlies.

Het kan voorkomen dat er tijdens het onderzoek gebruik wordt gemaakt van pupil vergrotende druppels. Dit kan nodig zijn om een goede foto te kunnen maken van het netvlies. Deze druppel kan hinder geven voor het zicht voor veraf en nabij. Ook bent u lichtgevoeliger vanwege de vergrote pupil. Wij adviseren dan ook een zonnebril mee te nemen en geen auto meer te rijden na het onderzoek gedurende 3 uur.

Wanneer u een keer uw ogen wilt laten onderzoeken vanwege de diabetes?
Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een onderzoek.

Maak hier een afspraak


Open WhatsApp
1
Kunnen wij u misschien helpen?
Hallo,
Waar kunnen we u mee helpen?